ŠULÁNKY (ŠIŠKY) S PRAŽENOU STROUHANKOU
Potřebné ingredience
Večer uvařím 3 velké brambory (600g) ve slupce, uvařené oloupu, vychladlé dám do lednice....
Druhý den je nastrouhám, osolím a přidám 200g hrubé mouky (když nemám, dám dětskou krupičku smíchanou s polohrubou m.), z takto připravených brambor se těsto nelepí, je krásně hladké a při válení šišek již nemusíte podsypávat moukou ;-)
Postup přípravy
My je máme rádi s opraženou strouhankou,kterou pak smíchám s cukrem, nakonec polijeme rozpuštěným máslem. (viz.OBRÁZKOVÝ POSTUP)
Můžete je ale polít medem, povidlovou omáčkou, tvarohem nebo posypat mákem, strouhanými ořechy nebo strouhaným perníkem.
Nebo i na slano: přelít sýrovou omáčkou nebo podávat s kysaným zelím a slaninou.(Máte-li rádi maso, přidejte je k masu místo bramborových knedlíků či špalíků) ;-)
FANTAZII SE MEZE NEKLADOU, DEJTE SI JE S TÍM, CO MÁTE RÁDI ;-) ŠULÁNKY JSOU RYCHLÉ A LEVNÉ JÍDLO PRO CELOU RODINU! PŘEJI DOBROU CHUŤ! ;-) Katka
z těsta vyválíme na prst silné válečky
nakrájíme je na přibližně stéjné dílky
dílky jsou asi na prst široké
dáme do vroucí osolené vody
když všechny vyplavou na povrch, scedíme je
omastíme olejem, aby se neslepily
na pánvi na sucho opražíme strouhanku a smícháme ji s cukrem
posypeme, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme ;-) dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé